Вечір-пам’яті «Герої не вмирають!»

         19 лютого 2016 року учні, вчителі, батьки, громада села Погірці зібралась, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні. З болем в серці ведучі вечора, учениці 10 класу  Паращук Тетяна, Свідрик Христина та учні 9-10 класів Дерефінка Ігор, Горожинська Оксана, Когут Віталій, Ревура Ірина розповіли про трагічні лютневі події 2014 року. Глядачі мали змогу переглянути презентацію «Небесна Сотня», яку підготувала вчитель математики Витичак І.І.

         Кожен рядок віршів,  прочитаних ученицями Ренкас Уляною, Бабій Вікторією, Копцюх Христиною, Стопець Романою, Галушкою Мар’яною, Марганюк Яриною, Бай Діаною, Артем’як Тетяною був пронизаний зойком матерів, батьків, дітей за втрачених своїх рідних. Учениця 10 класу Зварич Марія зачитала свій твір-роздум «Ми Вас пам’ятаємо!».

         Пекучий біль наповнював серця присутніх, коли учні Паращук Тетяна, Паращук Андрій, Бабій Вікторія виконали пісні «Мальви», «А мати жде», «Над землею тумани», «Там біля тополі», «Мамо, не плач», «Ти – солдат України», «Свіча».

         На вечорі-пам’яті «Герої не вмирають!» були названі прізвища тих земляків, які стали для нас теж Героями. Це воїни-добровольці, які воювали на Сході. На вечір-пам’яті «Герої не вмирають!» була запрошена Гривнак Леся Іванівна, сестра вбитого воїна АТО Свідерського Івана Івановича, жителя села Сусолів. Не одна сльоза покотилася з очей, коли Леся Іванівна розповідала про свого брата Івана як про звичайну людину і, водночас, як про Героя, який пішов у вічність за наше мирне життя. Пані Леся звернулась до учнів, батьків з проханням взяти участь в акції «Допомога воїнам АТО».

         Голова сільської Ради Зварич Ореста Василівна поділилась спогадами про Майдан 2014 року і закликала молодь шанувати пам’ять про всіх загиблих за Україну.

         З великою гордістю учасники команди «Джура» (Крук Богдан, Беньо Володимир, Паращук Тетяна, Марганюк Ярина, Бай Діана) представили інсценізацію «Мені наснилось».

         Заключним акордом вечора стала пісня «Вставай, мій народе, вставай!».

         В одному пориві всі присутні заспівали Гімн України.

 

 

Заступник директора школи

з виховної роботи

 Говдерчак М.М.