До Міжнародного дня миру

21 вересня в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. Вперше це свято було засновано Генеральною асамблеєю ООН у 1981 році, як «день глобального припинення вогню та ненасильства».  Щорічно в цей день люди більш ніж у 100 містах по всьому світі беруть участь у мирній ході, виражаючи готовність об’єднати зусилля для встановлення міцного миру. Сьогодні, коли в Україні лунають постріли та проливається кров, це свято стає особливо актуальним.

19 вересня фахівець із соціальної роботи Н.Б.Горожинська провела у Погірцівській СЗШ І-Ш ступенів конкурс на кращу листівку «Хай буде мир на всій землі». Мета заходу – ознайомити дітей з історією виникнення свята, розвивати творчі здібності, потребу мирного співіснування всіх людей світу, виховувати бажання зробити щось заради миру на планеті.      До участі у заході було залучено 17 четвертокласників, які ознайомилися з історією виникнення Міжнародного дня миру, розповіли про відомі їм символи миру, підготували вірші про мир. Із великим завзяттям діти взялися за виготовлення патріотичних листівок з нагоди Міжнародного дня миру. На своїх роботах вони зобразили голубів миру, національний прапор, пшеничне колосся, калину, сонечко, а також написали віршики та заклики до збереження миру. На завершення влаштували виставку робіт. Автори кращих листівок отримали нагороди.

Тож хай буде мир віднині і довіку! Хай буде мир і змовкнуть війни злі! Хай у міцних обіймах всі народи ідуть у майбуття через віки!