Пізнавальна година на тему «Пізнай свою долю».

 

В нашому класі була проведена інформаційно – пізнавальна година на тему «Пізнай свою долю». В заході взяли участь всі учні класу. Були присутні вчителі, учні 7 – х класів.

       Зі вступним словом про зміст поняття доля, про чинники, які впливають на неї, про мету виховного заходу виступила класний керівник 8 класу Васьків Г.Ю. Вона наголосила, що це питання висвітлено в пісенній творчості, в творах українськи[ і зарубіжних класиків. Виразно, по – аматорськи, прочитала уривок про долю з твору Оксани Верзун Попко Ганна.

      Цікаво сприймали слухачі інформацію про те, як впливають на долю людини день і місяць народження, пора року, а також любимі кольори особистості. Кожен присутній на заході висловлював свою інформацію на це питання і порівнював зі своїм характером, уподобаннями, поведінкою.

      Захід був змістовно доповнений поезією про долю. Учні поділились враженнями від прослуханого, почутого.

      Ганна Юліанівна закінчила виховну годину такими словами «Доля кожної людини – це стежина, встелена різнобарвними пелюстками, стежина зі світлими і темними тонами. Стежина життя… Це по ній кожен має пройти гідно і докласти максимум зусиль, щоб іти не терном, а руто – м’ятою».

     Кожен з нас повинен знати і розуміти заповіт нашого великого пращура Володимира Мономаха «На світанні, побачивши сонце, з радістю прославте день новий і скажіть: «Господи, дай мені літа до літа, щоб я честю і добром виправдав життя своє».

 

                                                                 Мар’яна Галушка, учениця 8 класу