У Погірцівській СЗШ І-ІІІ ступеня створено куточок «Небесна Сотня».

У Погірцівській СЗШ І-ІІІ ступеня створено куточок «Небесна Сотня».

Ідея створити куточок для вшанування пам’яті жертв майдану, який згодом отримав назву «Небесна Сотня», і також нашого земляка, героя АТО Івана Свідерського виникла у ЗДВР Говдерчак Марії Михайлівни і вчителя історії Бахурської Тетяни Миколаївни. Своїм задумом вони вирішили поділитися з нами, ученицями 9 класу, Паращук Тетяною і Лакотою Вікторією. І тоді ми усі разом почали втілювати ідею в реальність.

Робота була клопіткою, адже потрібно було зібрати багато інформації і фотографій для нашого майбутнього куточка. Під час його створення ми перейнялися ідеєю свободи, яка була присутня у цих людей і які за це віддали життя. Українці завжди були непокірними ворогу, були незламними, вони завжди боролися за чесність, незалежність своєї держави, для якої могли навіть померти.

Оформлено стенди «Небесна сотня Львівщини», «Герої не вмирають!». Стенд «Ти – солдат України, герой» присвячений воїну АТО, десантнику 80-аеромобільної бригади Свідерському Івану, жителю с. Сусолів, який відстоював, захищав єдність, незалежність України і віддав своє життя за Україну, за нас…

Вважаємо, що ми досягли бажаного результату. Для нас було честю створити і одночасно вшанувати пам'ять героїв нашої України.

(Голова парламенту Лакота Вікторія

 і голова комісії культури та дозвілля Паращук Тетяна).