Вчитель, наставник, патріот…

Літа минають… Саме в червневі теплі дні зустрів своє 75-річчя вчитель-патріот, людина-душа, світоч рідного слова ДМИТРАХ Олексій Степанович.

Напевне, ще змалку свіжість Карпатських гір, бистрина гірських потоків, любов до рідної землі, мови надихнули його віддати своє серце дітям. Тому обрав професію педагога. Родом він із Сколівщини, але більшу частину життя проживає на Рудківщині. З 70-х років працював у Погірцівській школі. Саме у цьому закладі відкрився його талант вчителя-гу- маніста, вчителя-патріота, вчителя-наставника.

Олексій Степанович – особистість багатогранна. Він не лише пропагує рідне слово, але й цікавиться історією своєї Батьківщини, разом з тим пе­ребуває у вирі всіх політичних подій, починаючи від проголошення і розбудови Української незалежної держави. Сьогодні Олексій Степанович відомий як громадський діяч не лише Рудківщини, а й Городоччини. Він є частим гостем Погірцівської школи, де бере участь у виховних заходах на патріотичну тематику.

Він – організатор відзначення пам’ятних історичних дат у Рудках. Його тривожить сьогодення країни. Саме він – один з організаторів мітингів у Рудках на підтримку Майдану в Києві. Аналізуючи історичні події, пише статті патріотичного змісту, які публікуються в районних газетах.

Олексія Степановича ми знаємо не лише як людину-патріота, але і як гарного батька, дідуся, прадідуся. Він гордиться своїми дітьми, внуками, правнуком, які підтримують його у громадських справах.

Бажаємо шановному Олексію Степановичу ще довгих і довгих років життя, неви­черпного джерела здоров’я, радості, душевного спокою, зберегти тепло, доброту, щедрість, повагу до людей.

Педагогічний колектив Погірцівсько ї СЗШІ-ІІІ ст.