Тиждень психології у Погірцівській СЗШ І – ІІІ ст.

Тиждень психології у Погірцівській СЗШ IIIIст.

      Вже декілька років поспіль в нашій школі навесні став традицією Тиждень психології, який  проходить  з нагоди Дня психолога. Цього року він проходив з 18.04.2016 по 22.04.2016р.    У програмі тижня психології  відбулося дуже багато цікавих заходів, творчих конкурсів та завдань. Учні школи, вчителі мали можливість взяти участь  у цих заходах. Всі  щодня знайомилися з цікавою інформацією психологічного змісту, що  відповідала зазначеній темі дня.   Кожен день Тижня психології  був присвячений конкретній темі та заходам, що допомагали ближче познайомитись з незвичайною наукою психологією, пізнати себе, цікаво та корисно провести час.

     Почалося дійство в понеділок 18 квітня 2016 року проведенням психологічних акцій «Чарівна шкатулка» та «В світі доброти повинно бути більше». Вранці працівники психологічної  служби та учні 4-го класу пропонували взяти учням, вчителям, працівникам школи листівку із привітаннями та щасливими і веселими побажаннями, що дуже змінювало настрій навіть самим сумним.

      Акція «Чарівна шкатулка» подарувала всім її учасникам позитивні емоції та яскраві враження. Весь учбовий день біля психологічної служби на перервах лунав сміх, бажаючих взяти листівку із привітаннями становилось все більше. Цього ж дня в коридорі пройшла презентація заходів Тижня психології та розпочато Акцію «В світі доброти повинно бути більше», яка проходила весь Тиждень психології. Учні змогли у « Хмаринках» залишити побажання і висловити свої різні емоції та почуття.

       Психологічний вівторок 19.04.2016р. розпочався проведення Акції « Лист психологу». Також  в цей день пройшла година психолога у 1-му класі «Умій дружити».

Конкурсом психологічних плакатів розпочався третій день-середа 20.04.2016р. плакати розташовували біля кабінету психологічної служби . Для  учнів 5-го класу в цей день розпочато психологічну гру «Таємний друг», яка дозволила всім її учасникам ( учням, класним керівникам, психологу) проявляти свою активну життєву позицію, толерантне відношення до оточуючих зробити іншим приємні поступки та несподівані сюрпризи.

Важливою подією для учнів школи стала  Акція «Паркан відвертості та пропозицій», яким було розпочато і продовжено четвертий день Тижня психології 21.04.2016р.

Останній день 22.04.2016р. був самим веселим .З учнями 4-го класу відправилися у цікаву подорож разом із вчителями  на «Чарівний острів психології». Подорож  почалася із країни « Хочу все знати».

Щодня в кабінеті психологічної служби для педагогів, школярів та батьків проводились консультації. Неодмінними супутниками творчого процесу стали гарний настрій, активні обговорення та дружні посмішки. Тиждень психології  став справжнім святом для душі. На тижні психології були застосовані всі види  психологічної роботи в школі,що дало змогу всім учасникам педагогічного процесу стати єдиним цілим і цікавими та більш близькими в спілкуванні.

                                                     Практичний психолог        Кузбит І.Б.

                                                     Соціальний педагог           Кузбит І.Б.