День цивільного захисту

У пятницю 28 квітня у Погірцівській СЗШ І – ІІІ ступенів завершився тиждень безпеки дитини і проведений День цивільної оборони.  0 12.00 у школі була створена “небезпечна ситуація ” – були задимлені коридори, що означало виникнення пожежі. Одночасно о 12.00 год лунали звуки сирени, 1 неперервний дзвінок у школі. Евакуацію проводила Погірцівська СЗШ І – ІІІ ступенів,  Учасники були евакуйовані на стадіон. кожен вчитель, що проводив урок у класі на час тривоги, здавав рапорт директору школи, про кількість евакуйованих і про кількість “травмованих” .

Після завершення евакуації шкільна команда учнів 10- 11 класів “Нескорені ” та “Незламні” представила показові виступи, які проходять у змаганнях “Джура”.

Директор школи Стасишин О.Т. підсумувала проведення “Дня цивільного захисту”. Відзначила, що всі учні були готові до евакуації, вибігли зі щоденниками, а вчителі з журналами.

При евакуації вчителі вибігали з класів останніми, а прибувши на місце зробили перекличку учнів. При евакуації було 4 умовних потерпілих: 2-х з них було транспортовано на носилках, а одного винесено вручну. Санітарна дружина (дівчата 10 клас) надали першу медичну допомогу: наклали поповязки на “травмовану голову”, на “перелом” руки і ноги, на “рвану” рану руки.

Що ж, день цивільного захисту в Погірцівській СЗШ І – ІІІ ступенів пройшов вдало, організовано, всі зрозуміли,що важливо знати як себе поводити в екстримальних ситуаціях.