Екскурсія у РЛП ” Верхньодністровські Бескиди”


11травня учні 2-4класів здійснили екскурсію до регіонального ландшафтного парку Верхньодністровські Бескиди .
“Грозова брама” відчинилась для поціновувачів відпочинку в лоні природи. Учні відвідали туристичний притулок у підніжжі Маґури-Лімнянської
Лісова педагогіка як частина екологічної освіти – це вчення про лісову екосистему та освіта людини щодо сталого способу життя на прикладі лісу.
Лісова педагогіка використовує елементи пригодницького навчання, процес якого включає насамперед ігрові моменти. Дітей потрібно вчити змалечку розумінню багатогранності природи, її значення для суспільства в цілому та для кожної людини
Важлива складова навчання про природу – досвід, який діти можуть отримати в ігровій формі безпосередньо в лісі. З учнями провели ігри “Правила поведінки в лісі”, “Лісова павутинка”, “Хто я?”. Кожна гра складалася з двох частин: самої гри та бесіди після неї, під час якої гравці усвідомлюють які факти відтворювала гра.
Перевтомлювати школярів не стали, бо на них ще чекали смажені ковбаски, огляд гірського потічка, гойдалка, гамак, фотосесії і просто можливість побігати на галявині заглядаючи під кожен кущик. Бо ж скільки дітям для щастя потрібно?!
Дорогою додому заїхали подивитись на вітрячки. Адже не можна бути в Старому Самборі і оминути вітрову електростанцію. Ці велетні викликали море захоплень у дітвори. Втомлені, але щасливі діти поїхали додому. А ми впевнені, що ці емоції їм запам’ятаються надовго.